Dat zijn de smart guys! Hoe vet zou het zijn, als ik daar bij mag horen?

Corina – Repair engineer

Repair engineer, Mach Technology Group

Complexe reparaties, diagnoses stellen en sparren met collega’s over ingewikkelde digitale schakelingen. Corina Ouwehand (34), test en repair medewerker bij MACH Technology Group, haalt niet alleen veel voldoening uit haar werkzaamheden, ze voelt zich als vrouw ook nog eens geaccepteerd op de hooggekwalificeerde technische reparatieafdeling. Inmiddels staat ze al zeven jaar haar mannetje: “Het idee dat er satellieten de lucht in worden geschoten en Defensie voertuigen en drones inzet, die ik heb gerepareerd, geeft zo’n trots gevoel!”

De passie voor techniek en elektronica ontkiemde bij Corina al op zeer jonge leeftijd, toen ze als 14-jarige scholiere vakantiewerk kreeg op de assemblage afdeling bij Head Electronics in Katwijk aan Zee, later overgenomen door MACH Technology Group. Exact dezelfde locatie, waar ze vijftien jaar later gepokt en gemazeld fulltime in dienst trad. “Ik ben teruggekomen met het idee, dat het tijdelijk zou zijn. Alleen is het bedrijf na de overname enorm gegroeid en zijn er volop doorgroeimogelijkheden. Toen ik de test en repair afdeling ontdekte, dacht ik: ‘Dat zijn de smart guys! Hoe vet zou het zijn als ik daar bij mag horen?”, zegt Corina glunderend. Dat ze nu zelf een van de smart guys is, weerspreekt ze in al haar bescheidenheid. “Ik zie ze meer als mijn mentoren, ze sparren met me. Ik trek me heel erg aan de jongens op, zij zijn echt mijn grote voorbeeld!”

Secuur en handvast

De functie van test en repair medewerker bij MACH Technology Group vraagt om veel creativiteit, geduld en het vermogen om logisch te kunnen nadenken. Bovendien moet je secuur en handvast kunnen werken, zeker wanneer het printplaten betreft die per stuk soms wel duizenden euro’s kosten. “Het is allesbehalve standaard werk wat we hier doen. Al die digitale schakelingen van tegenwoordig, maken het er ook niet eenvoudiger op. Vroeger had je door analoge schakelingen meer werkruimte op printplaten, nu is alles zó ontzettend klein en plat. Echt priegelwerk, maar zo ontzettend leuk om te doen”, zegt
Corina gepassioneerd.

‘Het is allesbehalve standaard werk wat we hier doen. Priegelwerk, maar zo ontzettend leuk om te doen!’

Roze computermuis

Als vrouw op de technische werkvloer geniet ze het volste vertrouwen van haar mannelijke collega’s. Tot grote hilariteit van Corina fleuren ze regelmatig haar werkplek op met alleen maar roze kantoorartikelen, zoals een roze computermuis. “Ik ben echt super geaccepteerd door de jongens. Als nieuwe klanten bedenkelijk kijken als ze mij aan de gang zien met hun producten, hoor ik mijn collega’s zeggen: ‘Geen zorgen! Zij gaat het fiksen, en goed ook!’ Al begrijp ik best dat sommige klanten zenuwachtig worden, ik heb tenslotte wel hun dure printplaat in mijn handen”, zegt ze lachend. Ook voor de waardering, het vertrouwen en alle kansen die ze van MACH Technology Group als organisatie krijgt, is de smart girl dankbaar.

Eén grote familie

Het staat dan ook buiten kijf dat Corina na al die jaren nog steeds op haar plek zit bij locatie Katwijk aan Zee. Ambitieus en leergierig als ze is, hoopt ze binnenkort de opleiding elektriciteitsleer af te ronden en kennis mee te pikken op de interne R&D afdeling: “Programmeren lijkt me super cool! Maar het liefst blijf ik samenwerken met de jongens op de test en reparatieafdeling, daar ligt echt mijn hart. We zijn inmiddels één grote familie geworden, goed op elkaar ingespeeld en weten precies hoe we met elkaar moeten omgaan.”