De diversiteit van projecten spreekt mij heel erg aan.

Niels – Software engineer / Embedded engineer

Software engineer / Embedded engineer, Mach Technology Group

De diversiteit van projecten spreekt mij heel erg aan en zorgt voor afwisseling in het werk. Om dan ook nog de producten waar ik aan heb gewerkt in praktijk in gebruik te zien, vind ik helemaal leuk. 

Op aanraden van een medestudent kwam ik voor mijn eerste stage in contact met Muco. Dat beviel zo goed dat ik mijn afstudeerstage hier ook heb gedaan. Inmiddels ben ik in vaste dienst en maak deel uit van één van de ontwikkelteams Amsterdam.

Image Swap on Hover with CSS
Card Back Card Front

Er werd mij gevraagd of ik een elektronische neus om geuren te onderscheiden, wilde ontwikkelen

Er is veel kennis van hardware en embedded software. Een aantal engineers draait al tientallen jaren mee in het vakgebied. Daarom valt er erg veel te leren bij Muco. Stagiaires mogen de werking van de nieuwste technologische innovaties uitzoeken. Dit maakt een stage bij Muco zeer interessant. Er werd mij gevraagd of ik een elektronische neus, om geuren te onderscheiden, wilde ontwikkelen als afstudeerproject. Dit vond ik een zeer interessante technologie, die je nog niet veel ziet. Hierbij kon ik zowel hardware als software ontwikkelen en dat zocht ik voor mijn afstudeerstage.

Er heerst een zeer goede sfeer binnen Muco. Er wordt voor gezorgd dat je je gewaardeerd voelt. Er wordt ook dagelijks gezellig met zijn allen geluncht.

Waarom in dienst gekomen bij Muco Technologies?

Tijdens mijn stages heb ik ervaren aan wat voor diverse projecten er allemaal gewerkt wordt. Juist die diversiteit sprak mij heel erg aan. Dit zorgt ervoor dat je veel afwisseling in het werk hebt, wat ik juist interessant vind. Het overgrote deel van de projecten waar ik aan werk komt uiteindelijk op de markt en wordt door veel mensen gebruikt. Voor mij is het één van de leukste dingen aan mijn werk, om uiteindelijk een product waar ik aan gewerkt hebt ook echt in de praktijk gebruikt te zien worden.

De grootte van Muco, maakt dat je heel snel iedereen kent. De lijntjes zijn kort en je kunt bij iedereen terecht voor vragen, advies of gewoon een gezellig praatje. Ongeacht of dit nou een mede engineer, administratief medewerker of de directeur is.

Op school leer je maar een fractie van alles wat je binnen het werkveld tegenkomt. Bij Muco zijn er meerdere senior engineers die als product-eigenaar projecten begeleiden. Hierdoor wordt je niet direct voor de leeuwen gegooid en krijg je de mogelijkheid om ook na school nog veel te leren.
Niet alleen de senior product-eigenaren hebben contact met de klanten, maar je wordt juist als engineer ook nauw betrokken bij het overleg met de klant. Zo hoor je uit de eerste hand de wensen van de klant. Ook kan je ideeën die je hebt om tot een beter eindproduct te komen, direct met de klant bespreken. Eventuele obstakels die je tegenkomt tijdens de ontwikkeling, kunnen zo snel verholpen worden.

Image Swap on Hover with CSS
Card Back Card Front